GasGas

Jorge Prado pobedio

Vozeći se na talasu zamaha nakon uspešnog prvog kruga FIM Svetskog prvenstva u motokrosu 2022, Red Bull GASGAS Factori Racing se borio za Veliku nagradu Lombardije proteklog vikenda u poteri za još srebrnog pribora. Plitki pesak Mantove bio je bojno polje koje je obezbedilo više uspeha i užitka za GASGAS trio Horhe Prado, Mattia Guadagnini i Simon Langenfelder.

Simon Langenfelder pokazuje neverovatnu brzinu na MC 250F.
Horhe Prado tvrdi još jednu pobedu na svom MC 450F.
Prado skače na MKSGP podijum Lombardije kao treći.
Horhe Prado je bio savršen u prvom MKSGP motou u nedelju, pošto je koristio snagu svog MC 450F da napravi impresivan udarac i nije pogrešio od tog trenutka. Postojao je ogroman pritisak dvojice vozača iza njega, ali Prado je držao pognutu glavu i vodio svaki krug na putu do čiste moto pobede. U moto dva ga je omeo osrednji start, ali i neke greške, ali se do kraja borio da spase sedmog kod kockaste zastave. Prado je na ukupnom podijumu zauzeo treće mesto i još uvek je drugi na tabeli šampionata.

Horhe Prado: „Prvi moto je bio veoma dobar! Dobio sam pogodak i osvojio moto. Moj početak nije bio tako sjajan u drugom motou, ali sam znao da imam tempo da stignem do fronta. Nisam bio previše pod stresom zbog toga. Dobio sam pesak u očima i mučio se sa tim kroz trku, a onda sam napravio grešku sa tri kruga do kraja i izgubio nekoliko pozicija. Nisam baš zadovoljan drugim motom, ali prvenstvo će biti veoma dugo.”

Simon Langenfelder je bio impresivan sedmi u prvom MKS2 moto, uprkos činjenici da mu je neizbežna nesreća u kvalifikacijama ostavila devetnaestu kapiju. Langenfelder je završio krug jedan u jedanaestom i jurio na sedmo mesto u trenutku kada se zavijorila karirana zastava. Fenomenalno je najbolji način da se opiše način na koji je Langenfelder presekao polje u moto dva. Zapanjujuće, dao je gas i probio se od dvanaestog u prvom krugu do drugog u moto! Langenfelder je takođe imao najbrži krug moto. Četvrti je bio njegov konačni plasman u ukupnom plasmanu.

Za Matiju Gvadanjinija, ukupan rezultat koji je postigao na Velikoj nagradi Lombardije ne govori punu priču. Nesrećna nesreća u ranoj fazi prvog moto-a umanjila mu je šanse da se popne na podijum – morao je da se probije izvan prvih petnaest do jedanaestog na kraju. Osrednji start ga je omeo u drugom motou, ali je pokazao impresivan tempo da sa petnaestog pređe na deveto mesto u motou od osamnaest krugova. Rezultat od 11-9 ga je stavio na ukupno deveto mesto na Velikoj nagradi Lombardije.

Simon Langenfelder: „Nisam imao najbolji pik na vratima, posebno za ovu stazu, ali sam imao dobar prvi zavoj u prvom motou i bio oko desetog. Napravio sam nekoliko pasova i stigao do sedmog, čime sam bio zadovoljan. Moj početak u drugom motu bio je malo lošiji. Napravio sam dodavanja, a onda se srušio na pola puta, ali sam se već osećao neverovatno dobro. Uhvatio sam jahače ispred sebe i završio drugi. Bio je to neverovatan osećaj – bila sam tako srećna! Mislim da smo izvukli najbolje od lošeg vikenda.”

Mattia Guadagnini: „To nije bio najbolji vikend za mene. Jednostavno nisam mogao da uspem danas. Nisam najbolje startovao u prvom motu, ali sam bio oko petog i onda sam pao. Napravio sam nekoliko pasova i završio kao jedanaesti. Moj start je bio jako loš u drugom motou – nisam vozio previše loše u tom. Završio sam deveti. Znam da sam mnogo bolji od ovoga. Siguran sam da ćemo uskoro biti na frontu!“

Red Bull GASGAS Factori Racing će sada iskoristiti slobodan vikend, pre nego što krene na dugo putovanje na Veliku nagradu Patagonije-Argentina. Spektakularna staza Neuken biće domaćin trećeg kola Svetskog prvenstva FIM u motokrosu 2022. 19./20. marta.

Rezultati – Svetsko prvenstvo u motokrosu FIM 2022, drugo kolo
 

MKSGP – Sveukupno

1. Tim Gajser (Honda) 47 poena

2. Maksim Reno (Jamaha) 42 poena

3. Horhe Prado (GASGAS) 39 poena

MKSGP – Moto One

1. Horhe Prado (GASGAS)

2. Tim Gajser (Honda)

3. Maksim Reno (Jamaha)

MKSGP – Moto Tvo

1. Tim Gajser (Honda)

2. Maksim Reno (Jamaha)

3. Brajan Bogers (Huskvarna)

7. Horhe Prado (GASGAS)

MKSGP – Tabela

1. Tim Gajser (Honda) 94 poena

2. Horhe Prado (GASGAS) 82 poena

3. Maksim Reno (Jamaha) 77 poena

MKS2 – Sveukupno

1. Jago Geerts (Iamaha) 50 poena

2. Andrea Adamo (GASGAS) 38 poena

3. Kej de Volf (Huskvarna) 38 poena

4. Simon Langenfelder (GASGAS) 36 poena

9. Mattia Guadagnini (GASGAS) 22p

MKS2 – Moto One

1. Jago Gerts (Iamaha)

2. Tom Vialle (KTM)

3. Kai de Volf (Huskvarna)

7. Simon Langenfelder (GASGAS)

11. Mattia Guadagnini (GASGAS)

MKS2 – Moto Tvo

1. Jago Gerts (Jamaha)

2. Simon Langenfelder (GASGAS)

3. Andrea Adamo (GASGAS)

9. Mattia Guadagnini (GASGAS)

 

MKS2 – Tabela

1. Jago Geerts (Iamaha) 90 poena

2. Simon Langenfelder (GASGAS) 86 poena

3. Kej de Volf (Huskvarna) 74 poena

11. Mattia Guadagnini (GASGAS) 43p

GASGAS

Svetski poznat brend sa neverovatnom tradicijom kada je reč o motociklima Enduro i Motocross.

instagram

Brze Informacije

Ponedeljak - Petak: 09-17h Subota: 10-15h
Majora Zorana Radosavljevica br 70, 11273 Batajnica, SRBIJA Španskih boraca 12, 11070 Novi Beograd, SRBIJA
+381 (0)11 848-6590 +381 (0)60 18 19 202
panto@gasgas.rs office@gasgas.rs