MOTOCROSS

MC 85 19/16 2023

MOTOCROSS

DOKAZANA TEHNOLOGIJA

GASGAS MC 85 je nenadmašan paket visokih performansi dizajniran za besmislicu motokros zabavu! Napravljen za mlade vozače koji žele da pokažu šta imaju na stazi, takođe predstavlja savršenu odskočnu dasku za one koji skaču sa malih motocikala za prljavštinu. Svi mladi će se brzo uhvatiti u koštac sa MC 85. Zajedno sa snažnim motorom, WP suspenzijom i karoserijem prilagođenim današnjim mladim trkačima, to je bez sumnje super zabavan mini trkač.

Previous slide
Next slide

MOTOCROSS

KAROSERIJA

Mini motokroser na kojem će se većina vozača takmičiti pre nego što pređe na jedan od naših motocikala u punoj veličini, želeli smo da se uverimo da MC 85 izgleda jednako dobro kao što ima performanse. Ovo nikada nije bilo istinitije nego sa novim bojama i grafikom iz 2023. Dajući rastućim vozačima prostor koji im je potreban za lako i udobno kretanje, ergonomija motocikla pomaže u povećanju samopouzdanja. Upadljiva crvena strana motociklističkih panela i presvlaka sedišta sa visokim prianjanjem svakako pomažu da se MC 85 izdvoji iz paketa.

AIRBOX

Airbox

MC 85 ima vazdušnu kutiju koja održava motor da diše dok istovremeno štiti filter od prašine i prljavštine. Lako dostupan, bez alata, uklanjanjem leve bočne ploče, Twin Air filter se može promeniti jednostavno i brzo zahvaljujući našem sistemu za montažu otporan na kvar.

UPRAVLJAČI

MC 85 se odlikuje laganim i jakim suženim aluminijumski upravljač koji je opremljen sklopom leptira za gas koji omogućava lako podešavanje slobodnog hoda. Pored toga, MC 85 dolazi sa ODI bravom na ručkama kao standard. Sistem uključuje vulkanizirani grip desnu stranu i bravu na levoj strani, kome nije potreban lepak ili žica za montažu.

AIRBOX

MOTOCROSS

RAMOVI

Kako nabijaju sve jače, mladi moraju da izgrade svoje samopouzdanje, u čemu MC 85 okvir dolazi do izražaja. Sa geometrijom koja uključuje prilagođeno savijanje, okvir se kreće u harmoniji sa vešanjem kako bi bez napora upijao neravnine i obezbedio stabilnost pri velikim brzinama. Dalju pomoć jahačima, ‘bez prljavštine’ podnožja sprečavaju nakupljanje blata pri vožnji kroz duboke kolotrage, osiguravajući da se klinovi za stopala vrate u prvobitni položaj svaki put.

podram

Neophodan za ergonomiju zadnjeg kraja MC 85, lagani aluminijumski okvir doprinosi
ukupna mala težina motocikla i centralizacija mase i ima kratak i kompaktan profil.

WP viljuške

Kako vozači postaju sve veći, brži i samopouzdaniji, potrebna im je suspenzija koja im omogućava da i dalje snažno pune. MC 85 je opremljen najnovijim WP XACT viljuškama, koje imaju 43mm deljiv dizajn viljuške pomoću kapsulirane vazdušne opruge u levoj nozi i pouzdanog sistema za prigušivanje ulja u desnoj nozi. Lakše od konvencionalnih opružnih viljuški, podešavanje je jednostavno zahvaljujući jednom ventilu za vazdušni pritisak i pumpi za vazduh. Lako pristupni klikeri omogućavaju promene kompresije i odskoka.

Wp SHOCK

Na zadnjoj strani MC 85 smo ugradili specifičnu verziju WP XACT amortizera. Ovo omogućava zadnjem delu da ostane stabilan na manjim neravninama ili neravnom terenu, a istovremeno sa lakoćom upija veće udarce i udarce. WP XACT amortizer je potpuno podesiv za predopterećenje, kompresiju i odskok.

ljuljaška

Naša jednodelna aluminijumska ljuljaška nudi izuzetnu snagu i najmanju moguću težinu. Napravljeni korišćenjem gravitacionog procesa livenja pod pritiskom, istaknute oznake za podešavanje lanca su jasno vidljive za brzo i lako podešavanje lanca.

MOTOCROSS

MOTOR

Nemojte pogrešiti, klasa od 85cc je super konkurentna, zbog čega smo napravili motor koji pruža performanse bez premca koristeći najnoviju 2-taktnu tehnologiju. Sa inovativnim ventilom za napajanje koji obezbeđuje neometano širenje snage u celom opsegu obrtaja, to je sistem koji se može jednostavno i efikasno prilagoditi.

cilindar i klip

Cilindar je dizajniran oko inovativnog sistema ventila za napajanje, koji kontroliše i izduvni ventil i donji izduvni otvor za značajno poboljšanu snagu, obrtni moment i mogućnost kontrole. MC 85 isporučuje značajne performanse srednjeg opsega smanjujući potrebu za korišćenjem kvačila u ilovastim ili peskovitim uslovima.

prenos

Osigurati da jahači mogu da se zadrže u slatkoj tački moći u svakom trenutku, MC 85 ima lagani 6-brzinski menjač. Pored toga, slično dizajnu nožnog klina „bez prljavštine“, samočisteći birač menjača sprečava nakupljanje prljavštine za potpunu kontrolu u svim uslovima.

radilica

Dozvoljava motoru MC 85 da se oslobodi i isporuči nenadmašan obrtni moment i pouzdanost, radilica je precizno izbalansirana za minimalne vibracije i oscilacije masa.

karter

Naši kućišta radilice se proizvode korišćenjem proizvodnog procesa livenja pod visokim pritiskom, koji svedu debljinu zida na minimum dok zadržava snagu i izdržljivost. Kompaktan dizajn kućišta radilice pozicionira unutrašnje osovine što je moguće bliže centru gravitacije motocikla, dodatno pomažući motociklu ozbiljno impresivne karakteristike rukovanja.

izduvni sistem

Napravljen u 3-dimenzionalnom procesu štancanja, naš dvotaktni cevi se zatim robotski zavaruju da bi se obezbedio najbolji nivo kvalitet i trajnost. Ključ za obezbeđivanje MC 85 obrtaja slobodno, auspuh pomaže izvanrednom motoru motocikla performanse i sveobuhvatnu vožnju.

kvačilo

Ažurirano za 2023., učinili smo kvačilo MC 85 pouzdanijim i robusnijim, obezbeđujući da kada je karirana zastavica na mestu, svaku poslednju kap snage iz motora MC 85 je super lako učiniti. Omogućujući vozačima da održavaju visoke obrtaje, motocikl ima super lagan hidraulički sistem Formule, koji uklanja potrebu za podešavanjem i pruža konzistentnu tačku grizanja. Interno MC 85 ima kvačilo sa oprugom sa dijafragmom, koju karakteriše čelik sa jednom membranom

MOTOCROSS

KOČNICE

Udarci u rupe zahtevaju kasno kočenje, duboko u prvom skretanju. Da bi se osiguralo da vozači mogu da zakasne sa kočnicama i da i dalje zauzmu liniju koja im je potrebna, MC 85 ima prednje i 220 mm zadnje talasne diskove i plutajuće kočione čeljusti iz Formule. Zajedno isporučuju snažno kočenje, konstantno trošenje pločica i daju vozačima potpuno samopouzdanje.

INTEGR. HLAĐENJE I RADIJATORI

radijatori

Da bi naš motor MC 85 sa visokim obrtajem bio hladan, dizajnirali smo radijatore motocikla koristeći Computational Fluid Dinamics (CFD) – pametnu tehnologiju koja omogućava našim inženjerima da obezbede idealan protok vazduha kroz rashladna rebra. Obezbeđivanje da motor ostane na optimalnoj temperaturi garantuje najviši nivo performansi, u svim uslovima. Pored toga, poklopci radijatora ne služe samo kao zaštita od letećeg blata i krhotina, već služe i kao podupirač koji preusmerava energiju oko radijatora u slučaju pada ili teškog udara.

TOČKOVI i gume

Aluminijumske felne i CNC obrađene glavčine opremljene su Maxxis gumama za dosledno prianjanje na različitim terenima i tipovima staza. Uz robusne točkove koji obezbeđuju pouzdanost, gume pružaju izuzetnu stabilnost na pravoj liniji i odličnu vuču.

INTEGR. HLAĐENJE I RADIJATORI

TEHNIČKI DETALJI

MOTOR

ŠASIJA

GASGAS

Svetski poznat brend sa neverovatnom tradicijom kada je reč o motociklima Enduro i Motocross.

instagram

Brze Informacije

Ponedeljak - Petak: 09-17h Subota: 10-15h
Majora Zorana Radosavljevica br 70, 11273 Batajnica, SRBIJA Španskih boraca 12, 11070 Novi Beograd, SRBIJA
+381 (0)11 848-6590 +381 (0)60 18 19 202
panto@gasgas.rs office@gasgas.rs